Véleményem szerint az egyik legikonikusabb és legbájosabb étterem Füreden a „Hatlépcsős”, becsületes nevén Muskátli Borozó. Gyorsan leírom, hogyan lehet odajutni (csak azért, mert én egy egész nyáron át kerestem a Hatlépcsős feliratot és 2-3 hónap múlva derült ki, hogy állandóan elmentem mellette): a város központjában lévő volt Skála melletti gyalogátkelőn kell átmenni a part irányába. Ha átértél, akkor menj a dombon lefelé és félúton, baloldalon STOP! Aki a városban jár, akár rövidebb, akár hosszabb időre mindenképpen el kell látogatnia ide. Miért? Először is télen-nyáron nyitva tart, a többi társával szemben, másodszor van benti és kinti (terasz) része, ahova nyáron a legnagyobb melegben is érdemes kiülni, mert az egyik része fedett, a másiknak pedig hangulatos tető része van, ezért nem tűzi fejbe az embert a Nap. Harmadszor, mert családbarát, kisállat barát, fiatal és idős barát a hely, ami manapság ritka, mint a fehér holló. Szóval minden generáció, kétlábú és négylábú, babakocsis és totyogós zavartalanul megfér egymás mellett. Nyáron érdemes 12 körül érkezni, mert ha megtelik a hely, lezárják a lépcsőt egy szalaggal, és amíg nem szabadul fel hely, addig várakozni kell. Amúgy a borozó a velőspirítósáról híres. Életemben nem láttam még ekkora szelet kenyeret (tuti hogy külön nekik készíthetik, vagy esetleg ők készítik ezt a fajta kenyeret, mert ÓRIÁSI).
És iszonyatosan FINOM. Ár –érték arányban nagyon olcsó. Mi ha odamegyünk enni, már nem kérünk étlapot sem, mert mindig ugyanazt esszük: fokhagymakrém levest (mennyei íze van) és egy velőspirítóst, és ha ki akarunk rúgni a hámból, akkor desszertnek egy túrógombócot.
Aki ezt a menüt végigeszi, tuti nem kel fel az asztaltól még félóráig, és azután is gurulva indul csak tovább.
(Peti & Kriszti ajánlásával)
Ha kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot. Kövess minket a Facebook-on, Instagramon vagy a Tik-Tok-on!