Kategóriák
Uncategorized @hu

Börgöndpusztai Fertőzug Állatsimogató – Székesfehérvár

A Fertőzug Állatsimogató Székesfehérvár külterületén, a Dinnyési-fertő szélén fekszik. Egész évben látogatható programmal kecsegtet a hely, az állatok közelsége, életterük összhangja az ide látogatókéval, önfeledt kikapcsolódást nyújt kicsiknek, nagyoknak.

A nagy udvaron békésen legelésző, simogatásra és természetesen némi finom falatokra váró, kameruni és racka juhok, holland törpe bárányok,alpaka, láma és emuk között sétálhatunk. Hozzá vannak szokva az állatok az ember közelségéhez, így ez főképp nekünk odalátogatóknak ajándék, hogy testközelből csodálhatjuk őket. Sőt, a báránykák már olyan szemtelenek, egy kis csemegéért majd fellökik az embert:-) A gyerekek kedvence a nyuszi pajta, és a szabadban mászkáló kismalacok, de játszótér is várja a kicsiket és szüleiket. A szerencsések megcsodálhatják a pávák kiterjesztett farktollait, a többiek a díszes fácánokban és más szárnyasokban gyönyörködhetnek a madárkertükben, illetve a vízimadaraikban a számukra kialakított tónál. Na persze akkor még nem is említettük a különféle húsevőket, pónikat, szurikátákat, és még sorolhatnánk sokáig, de inkább azt javasoljuk, hogy a saját szemükkel fedezzék fel ezt a helyet.

Az állatsimogató Péterfy Mihály saját udvarából jött létre, aki mindig sok állatot tartott. Eleinte szájról-szájra terjedt a híre az óvodai csoportok odalátogatásáról, mert a gyerekek nagy örömmel mentek ismerkedni, a különféle állatfajokkal. Mivel a család nem bírta egyedül a vendégfogadást, 2011-ben létrehozták az egyesületet, amely azóta is működteti az állatsimogatót, és így sikerült egyre több embert bevonni a munkába. Szabados Lenke, Péterfy Mihály lánya Fertőzug Élő Világáért Egyesület elnöke vezeti a helyet nagy szeretettel. Pedagógusok kezdeményezésére pedig ma már a nyári szünet első napjától az utolsóig táborokat szerveznek, ahová nem csak egy-egy turnusra, hanem akár minden keddre vagy csütörtökre is „be lehet adni” a gyerekeket.

 A belépő 2 éves kor fölött 500 forint.

Hétfőn zárva tart, más napokon 9:00-18:00 óráig látogatgató.

pekiapartman.hu