Kategóriák
Uncategorized @hu

Fehérvári Advent 2020.

2020. november 27. – 2020. december 23.

A forralt bor és kürtőskalács illatú karácsonyi vásárt képeskönyvbe illő művészeti installációk színesítik, a város karácsonyfája körül kisvonat zakatol. Az ünnepi díszbe öltözött belváros különleges fényekkel, élő adventi kalendáriummal és meghitt hangulattal várja az ünnepre készülődő látogatókat. 

Ki hitte volna, hogy a fehérvári Városháza épületén épp annyi ablak van, amennyiből kitelik az adventi kalendárium minden napja? Esténként a hivatal mesebeli, fényfestett kincsesházzá változik, ahol minden ablakban egy szép vers, mese, vagy egy fülbemászó dal rejtőzik. Vasárnaponként a meglepetés műsor után újabb gyertya gyúl fel a város adventi koszorúján.

Mondhatjuk, Fehérvár az adventi fények városa! A gyönyörű épületek és terek csodás fényekben pompáznak és fényvonaton is suhanhatunk. És hogy mi minden vár még? Kézműves ajándékkészítő műhelyek a Skanzenben, karácsonyváró természetközeli programok a Sóstón, meghitt adventi elcsendesülés a Püspöki Palota pazar udvarán jótékonysági vásárral és míves kézműves portékákkal, ünnepi koncertek, színházi és balettszínházi előadások és közös gyertyagyújtás.

turizmus.szekesfehervar.hu